БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Искате по-добра памет? Пийте шампанско!

Любителите на шампанското имат прекрасен повод да отворят бутилка от пенливото вино – учени установили, че напитката подобрява паметта

шампанско

За полезните свойства на шампанското неведнъж са говорили известни личности като британския драматург Джон Мортимър, който всяка сутрин изпива по една чаша и смята този ритуал за тайната на дълголетието. И нищо чудно, че живее до 85 години.

Специалисти от Университета в Рединг (Великобритания) провели опит, чиито резултати потвърдили правдивостта на думите на драматурга. Многобройни изследвания показват, че умерената употреба на червено вино намалява кръвното налягане и защитава сърцето. Обяснението е в наличието на флавоноиди в гроздето. Ръководителят на изследването – професорът по биохимия Джереми Спенсър, споделя, че експериментите доказали увеличаването на белтъка, влияещ върху развитието на кратковременната памет.

При хората деменцията или деградацията на паметта започва на около 40 години и постепенно води до това, че много възрастни хора не могат да изпълняват всекидневни елементарни действия. Според изследователите представителите и на двата пола, достигнали четиресетгодишната граница, е целесъобразно да изпиват две или три чаши шампанско седмично, обобщава професор Спенсър, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *