Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Парацетамолът лекува обида

Дали на някой му е хрумвало, че известното лекарство може да има подобно действие?

obida

Ако ви измъчва въпросът за смисъла на живота или сте обидени на някого и не можете да му простите, просто изпийте таблетка парацетамол и ще ви олекне, уверяват специалисти от Университета на Британска Колумбия.

Те провели експеримент с участието на 120 студенти от висши учебни заведения, като стигнали до извода, че известното болкоуспокояващо средство е ефективно при лечение на обиди и симптоми на екзистенциален ужас (безпокойство, предизвикано от неопределеността на смисъла на живота и смъртта).

„При използване на парацетамол преминава болката от увреждането на тъканите и обидата, включително екзистенциалната тъга. Независимо от вида на болката лекарството препятства постъпването в мозъка на сигнала, който говори, че в организма нещо не е наред“, коментира авторът на изследването Даниел Рандълс, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *