Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изпитани методи, който облекчават никненето на зъбите

никненето на зъби

Обгърнете бебето с внимание и любов

  • Понякога е достатъчна една прегръдка, за да се облекчи бол­ката от никненето на зъби. Гушнете бебето и се разходете с него из къщи.
  • Масажирайте венците на бебето с пръст (ръцете ви трябва да са идеално измити, а ноктите – късо подрязани и без лак). На­тискът ще облекчи неприятното усещане, а вашето внимание и съпричастност ще успокоят детето.

 

Натурални средства

  • Разтворете 2 капки етерично масло от карамфил в 1 с. л. растително олио. Преди да масажирате с него бебешките вен­ци, опитайте сместа върху своите и ако почувствате дискомфорт, добавете още растително олио. Не използвайте чисто масло от карамфил – то е прекалено агресивно за директно при­ложение.
  • 2 пъти дневно намазвайте венците с по 1-2 капки масло от лайка. Използвайте влажен памучен тампон.

 

Болкоуспокояващи гелове

В аптеките ще намерите различни гелове, облекчаващи бол­ките при прорязването на зъбки (например Калгел). Препара­тите, съдържащи алкохол, може да предизвикат парене на вен­ците, затова не са подходящи за бебета. Прилагайте локалните болкоуспокояващи средства във възможно най-малки дози – те потискат фарингеалния рефлекс за повръщане, което повиша­ва риска от задушаване при попадане на храна в дихателните пътища.

 

Ранни навици за устна хигиена

• Още с появата на първите зъбки започнете да ги почиствате редовно. 2 пъти дневно разтривайте венците с мека четка за зъби или чиста бебешка пеленка. Така ще облекчите възпалени­ето и ще намалите количеството на бактериите в устната кухи­на. Освен това детето ще привикне към процедурите за почист­ване на зъбките.

 

Да потърсим ли лекарска помощ?

Противно на общоприетото мнение, никненето на зъби при бебетата не може да бъде причина за повишена температура, диария, пов­ръщане или загуба на апе­тит. Ако някой от тези симптоми е налице, причи­ната трябва да се търси в друг здравословен проб­лем, така че се обърнете към лекар – особено в случай че детето поддържа висока температура в про­дължение на 2 и повече дни.

 

Не се препоръчва!

Една народна рецепта пре­поръчва при никнене на зъбки венците на бебето да се намазват с алкохол. Да се дава алкохол на деца е не само крайно неразумно, но и се наказва от закона. Потърсете по-безопасни средства.

 

Бебешкият ГУРУ дава съвети за справяне с никненето на зъбките:

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *