Спешни мерки при напукани устни

 

Устните са пряко изложени на агресивното въздействие на слънцето и вятъра, а нямат мастни жлези, които да ги омекотяват и овлажняват.

В кожата им не се съдържа и достатъчно меланин, който да ги защитава от ултравиолетовите лъчи. Ако искате да имате изкусителни устни, трябва ежедневно да полагате грижи за тях.

 

Бързи мерки

  • Преди да излезете на открито, намажете устните си с мехлем от пчелен восък (ще го намерите в повечето аптеки).
  • Кокосовото масло е подходящо не само за напукани устни, но и за ръце. Нанасяйте го толкова често, колкото е необходи­мо.
  • Ефикасен домашен лек за напукани устни е зехтинът. Може­те да използвате и всяка друга растителна мазнина.
  • Пробийте една капсула витамин Е, изцедете съдържанието й и го нанесете върху устните си.
  • Вазелинът е изпитано средство за защита на устните, доказа­ло качествата си през годините.
  • Сред продуктите, използвани за третиране на силно напука­ни устни, са и ветеринарните препарати с ланолин и петролтум (активното вещество във вазелина). Всъщност това са мех­леми, предназначени за крави (по-специално – за третиране на вимето), но са изключително ефективни за омекотяване и ов­лажняване на устните. Можете да ги намерите в агромагазините и във ветеринарните аптеки в провинцията (както и да ги поръ­чате по интернет).

 

Защо реално се напукват устните?

Устните ви са сухи и напу­кани, понякога е налице дори болка или сърбеж. Причина може да бъде как­то студеното време, така и слънчевото въздействие. Възможно е да става дума за алергична реакция или състоянието да е следствие от повишена телесна тем­пература. Предпоставка за пресъхване и напукване на устните е и твърде честото им облизване.

 

Какво издава лицето за здравето ти?

 

Как да направим устните си по-меки:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *