Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Смартфон тества урина

Новото смартфон приложение Uchek може да разпознава до 25 здравословни проблема и да бъде ценен инструмент в диагностиката и лечението на редица заболявания. Разработката на 29-годишния Мишкин Ингавале от Масачузетския технологичен институт бе представена наскоро на конференция в Лос Анджелис.
смартфон

С помощта на Uchek урината може да бъде тествана за наличието на поне 10 важни показателя – глюкоза, общ белтък, нитрити и др. Получените данни са важни за диагностицирането на инфекция на пикочните пътища, диабет, някои видове злокачествени заболявания, чернодробни болести.

За изследването пациентите трябва да потопят в урината си стандартна тестова лента. След като цветовете се появят върху нея, смартфон приложението анализира резултата с помощта на фотокамера. Това е не само по-лесна, но и по-евтина алтернатива на стандартния лабораторен анализ на урина, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *