Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Потиш ли се много? Това може да е сигнал за заболяване

Как да се здрависате с някого, като ръцете ви постоянно са потни?

potene

Да не говорим за издайническите кръгове под мишниците, които се отпечатват върху дрехите. Повишеното потене през топлите месеци причинява физически и психически дискомфорт, но то е естествена и полезна реакция на организма. Около 3 милиона потни жлези в човешката кожа се грижат за отстраняването на секрети, състоящи се от вода, отпадни продукти и соли. Освен това потта образува върху кожата защитен киселинен слой, който препятства проникването на болестотворни причинители.

Но ако потенето е обилно, много е възможно да сигнализира за здравословен проблем. То е симптом при редица заболявания на щитовидната жлеза. Дължи се на повишената обмяна на веществата и обикновено се съчетава с редуциране на теглото и сърцебиене. При съмнение за тиреотоксикоза (хиперфункция на щитовидната жлеза, едно от най-често срещаните ендокринни заболявания) е необходимо да се изследват хормоните на щитовидната жлеза. Повишеното потене може да издава рязко спадане на кръвната захар (хипогликемия). Спешно трябва да се хапне нещо сладко, за да се предотврати задълбочаването на това състояние. Ако обилното отделяне на пот е съпроводено от болки в сърдечната област, необходимо е да посетите кардиолог. А когато се съчетае с учестен пулс и усещане за вътрешно треперене, е желателно да се консултирате с невролог или психиатър, тъй като тези симптоми са характерни за паническа атака (внезапно и неоправдано усещане за страх). Обикновено изпотяването върви заедно и с т.нар. горещи вълни, типични за менопаузата, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *