Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кой е шампионът сред витамините!

Витамин В3, известен още като ниацин, е истински шампион сред витамините по доказани положителни ефекти върху човешкото здраве!

vitamin-b3В3 е толкова мощен, че помага на тялото да се справи с бактериални инфекции, срещу които са безпомощни много антибиотици. Американски учени доказаха, че ниацинът в чист вид усилва имунитета хиляда пъти и организмът придобива естествена защита дори срещу сериозен противник като златистия стафилокок. Науката допуска също, че В3 може да спре развитието на СПИН.

Ниацинът участва в метаболизма на мазнините, белтъчините, аминокиселините; необходим е за доброто функциониране на храносмилателната система и за енергообмена, коментира medikforum.ru. Освен това той подобрява микроциркулацията на кръвта и подобрява състоянието на главния мозък. Крайно полезен се оказва при лечението на емоционални и психически разстройства, включително мигрени, тревожност, депресии, понижено внимание и дори шизофрения. Счита се, че В3 може дори да стопира развитието на онкологични изменения.

Още в средата на миналия век е доказана ползата на В3 за здравия човек чрез констатацията, че витаминът успешно извежда токсините от организма. Известно е също, че високите дози на витамина са безопасни за здравето. В същото време имунитетът се усилва невъобразимо.
В3 може да се набавя с храната – има го в месата, някои субпродукти /дроб, бъбреци/, киселомлечни продукти, фъстъци, сусам, житни и оризови трици, фасул, соя, гъби и бирени дрожди.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *