ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От колко магнезий, хром и цинк се нуждае човешкият организъм?

Ot kolko magnezii, hrom i cink se nujdae organizmyt

Магнезий

Редовното му приемане е мно­го важно, тъй като магнезият участва в около 325 метаболитни процеса, включи­телно има значение за мускулните кон­тракции и сърдечната дейност. Предпо­лага се, че предпазва от диабет, остеопороза, атеросклероза (втвърдяване на ар­териите), високо кръвно налягане и ми­грена.

Препоръчителна доза: 300 мг дневно за мъжете и 270 мг дневно за жените.

 

Хром

Организмът се нуждае от съвсем малки количества от този минерал, който подпомага действието на инсулина. По принцип се избягва хромовият пиколинат да се включва в хранителните добав­ки, защото е вероятен причинител на рак.

Препоръчителна доза: 25 мкг дневно.

 

Цинк

 

Този минерал допринася за бързо­то заздравяване на раните, за стимулира­не на имунната система и справяне с про­студни заболявания. Според изследва­нията хората не си набавят достатъчно цинк чрез храната. Повечето мултивитаминни препарати могат да компенсират недостига му. Високите му нива обаче намаляват усвояването на желязо и мед.

 

ЛЮБОПИТНО:

Фолиева киселина

Мащабни изследва­ния сочат, че мъжете и жените над 50 го­дини приемат едва половината от не­обходимата доза фолиева киселина. Този витамин от групата В предпазва от сър­дечносъдови заболявания, като понижа­ва нивата на аминокиселината хомоцистин (допринасяща за атеросклерозата) в кръвта. Съществуват доказателства, че недостигът на витамина в организма се свързва с възникването на рак на шийка­та на матката и на дебелото черво. При 15 до 38% от хората с депресия е доказан дефицит на този витамин. Фолиевата киселина засилва ефикасността на препа­рата прозак и подобни антидепресанти.

Препоръчителна доза: 200 мкг дневно за добро общо здравословно състояние и до 400 мкг за бременни жени.

 

 

 

Да се излекуваме по-бързо!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *