Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да приемате витамин А и В6?

Витамин А и бета-каротин

Към групата на витамин А на практика се отнасят ня­колко съединения, т. нар. ретиноиди, които в различна степен притежават отделни свойства на витамина. Едно от най-активните вещества е бета-каротинът – растителен пигмент. Той пред­ставлява антиоксидант и следователно неутрализира нестабилните молекули на кислорода, свободните радикали, които са сред основните причинители на хро­ничните заболявания. В организма бета- каротинът се превръща във витамин А. Тъй като не е токсичен и не достига ток­сични нива, той често се включва в съста­ва на добавките като източник на вита­мин А. Съществува опасност от предози­ране на витамин А и затова бременните жени не бива да го приемат. Препоръчителна доза: Препоръките на ЕС са 800 мкг.

 

ВНИМАНИЕ

Не приемайте индиви­дуална добавка от ви­тамин А, ако вземате противосъсирващи ле­карства (антикоагуланти) като варфарин или аспирин. Витаминът може да предизвика опасно увеличаване на активността на тези медикаменти.

 

Витамин В6

Този витамин също спомага за понижаване нивата на хомоцистина. Дефицитът може да доведе до депресия. Препоръчителна доза: 1,2 мг дневно за жените и 1,4 мг за мъжете. Дневният при­ем не бива да надвишава 10 мг.

 

 

ВАЖНО!!!

 

ТЕРМИНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ:

  • EC RDA (препоръчителна дневна доза според стандартите на Европейския съюз). Представлява приблизителната дневна доза на основните витамини и минерали, от които се нуждае все­ки човек, за да бъде в добро здравословно състояние. Полът и възрастта нямат значение.
  • RNI (Reference Nutrient Intake) обозначава препоръчителната дневна доза за определена група хора. Тя има различни стойно­сти в зависимост от възрастта, пола и държавата.
  • IU (International Unit или международна единица) се използва вместо „мг“ и е алтернативна мерна единица за сила на активна­та съставка, често използвана от фармацевтичните производи­тели в САЩ.

 

Супер храни за добро здраве

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *