Здравословни тандеми, които не бива да пропускате

Много са полезните продукти в хладилника и градината ни, но те стават още по-полезни, когато са комбинирани правилно

телешко манго

Кои са полезните комбинации?

Телешко + манго

Телешкото и говеждото са богат източник на желязо. При дефицит на желязо отслабва имунитетът, апетитът също, натрупва се умора, кожата губи еластичността си, а косата – блясъка и здравината си. Затова е добре всяка седмица да хапваме поне веднъж порция телешко в комбинация с манго. Африканският плод съдържа куп полезни витамини и минерали, които помагат да се усвои максимално количество желязо. Мангото съдържа и необходимата ни 3а едно денонощие доза витамин С, който според специалистите по хранене подобрява усвояването на желязо. Тази комбинация се препоръчва при желязодефицитна анемия.

Картофи + извара

Поотделно и картофите, и изварата са ценни източници на много витамини и микроелементи. Но едни от ценните съставки на храната ни – белтъчините, без които не можем, се усвояват много по-добре от комбинацията картофи + извара. Белтъчините изграждат мускулната тъкан и са необходими за обмяната на веществата. Преди се е смятало, че най-много белтъчини ни доставят яйцата, но диетолозите са установили, че комбинацията извара с картофи е много по-ефективна.

Изварата в съчетание с плодове доставя на организма ни повече калций, отколкото ако се консумира отделно, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *