Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да изберете правилно хранителната добавка?

Днес се предлага огромно разнообразие от хранителни добавки с различен съ­став и цена, което сериозно може да за­трудни потребителите. Основният проб­лем е, че тези продукти не подлежат на строг контрол и няма никаква гаранция, че съдържанието в опаковката отговаря на посоченото по отношение на качество и ефикасност. Всъщност при проверка на съдържанието на добавките в незави­сими лаборатории се оказва, че в някои от тях концентрацията на активните съставки е много по-малка, отколкото е от­белязаната на опаковката.

Дори и цената не може да ви гаранти­ра високо качество. Някои добавки с по- ниска цена може да се окажат също тол­кова ефикасни, колкото и по-скъпите им аналози. Но определено няма да съжаля­вате, ако изберете марка, утвърдена на фармацевтичния пазар. Съобразявайте се също и със следните препоръки при избора на хранителна добавка:

  • Не се повлиявайте от необосновани термини. Някои фрази, изписани вър­ху опаковките на добавките, са един­ствено с рекламна цел и не са съобра­зени с изисквания, определени от екс­перти в областта. Например: клинич­но доказан, гарантирана ефикасност, висока концентрация, пълноценно усвояване, натурален продукт, чист продукт, висококачествен екстракт.
  • Бъдете предпазливи по отношение на добавки, на чиито опаковки са напи­сани пресилени твърдения за тяхната ефикасност. Едва ли са истина.
  • Проверявайте датата на производство и срока на, годност. Така ще знаете с точност докога трябва да употребите добавката. Избирайте продукти, на които е отбелязан срокът на годност. Не купувайте добавки, чийто срок на годност изтича след един или два ме­сеца. Най-добре е до изтичането на годността им да остава година или две. Съхранявайте хранителните до­бавки на хладно, сухо и защитено от светлина място, недостъпно за деца.
  • Избягвайте добавки, които съдържат екстракти от билки със странични действия, които ви притесняват. Ня­кои билки не бива да се приемат продължително.
  • Никога не превишавайте препоръчва­ната доза.

 

 

 

Храни подпомагащи производството на колаген?

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *