ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Избягвайте слънцето, ако имате розацея!

Понякога розацея изглежда като изчервяване от притеснение. Състоянието може постепенно да се влоши, докато заприлича на тежка форма на акне.

Постоянно изглеждате сякаш сте се изчервили от срам. Или, което е още по-неприятно, имате вид на тийнейджър с тежка форма на акне. Не се отчайвайте! Щом принцеса Даяна е успяла да се справи с розацеята (а дори не знаехте, че е страдала от това!), значи и вие ще можете. Следвайте нашите съвети.

Избягвайте фактори, провокиращи зачервяване: откажете се от пикантни храни, като люти чушки и чили сос. Те разширяват капилярите и лицето ви пламва. Алкохолът също действа съдоразширяващо. Ако лицето ви поруменява след консумация на алкохолни напитки, следващия път, когато се съберете с приятели, изберете плодов сок или газирана вода. Стойте далече от горещите вани и сауните – от топлината лицето се зачервява повече.

Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина особено в обедните часове. Слънчевите лъчи предизвикват пристъпи на розацея, защото загряват лицето и разширяват кръвоносните съдове. Ако не можете да избегнете ходенето под слънце, то носете шапка с широка периферия, която ще предпази не само ушите и бузите, но и носа ви. Използвайте слънцезащитен крем през цялата година, за предпочитане е с титанов диоксид или цинков оксид, тъй като не дразнят кожата и не я загряват допълнително, като по-скоро отразяват, а не поглъщат слънчевите лъчи.

Мъжете да бъдат особено внимателни при бръснене, за да не раздразнят допълнително кожата. Ако използвате козметични средства след бръснене, избягвайте продуктите, съдържащи алкохол или ментол.

За измиване на лицето използвайте само неароматизирани, овлажняващи сапуни или почистващи препарати за чувствителна кожа. Изплаквайте лицето си с хладка, а не с гореща вода. Въздържайте се от ексфолиращи продукти и почистващи препарати за акне. Не се препоръчва да третирате розацея с методите за акне – така само ще задълбочите проблема.

 

 

Научете повече за разкрасяването!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *