ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Свинска тения едва не уби британска учителка

40-годишната Шери Фулър едва оцеляла след пътуване до Мадагаскар, където била с доброволческа мисия за обучение на местните деца. След завръщането си вкъщи Шери постоянно имала главоболие.

teniaОтначало жената не обръщала внимание на проблема, описват от www.kp.ru. Скоро обаче започнали да я връхлитат необясними пристъпи на паника по няколко пъти на ден. Лекарите, от които потърсила помощ, не могли да се ориентират и да й поставят правилна диагноза дълго време. Първо й съобщили, че има тумор в мозъка, после туберкулоза и дори СПИН. Чак след три седмици я прегледал специалист по тропически болести в Кралската болница в Лондон и обявил, че жената има невроцистицеркоза. Това е много разпространено заболяване в Мадагаскар, причинявано от личинките на свинската тения. Паразитът е в състояние да развие увреждания, водещи до епилепсия, в зависимост от това къде се развива. Нерядко такива случаи завършват със смърт.

Шери почти се зарадвала, защото най-сетне имала диагноза. Но нещастията й не свършили: оказало се, че организмът й не приема медикаментите, които трябвало да унищожат тенията. Ръцете и краката й подпухвали и се наложило да приема стероиди и лекарства против епилепсия. Клетницата трябвало да изтърпи сложното лечение в продължение на цели две години, но в крайна сметка била излекувана напълно.

Личинките на тенията вероятно са попаднали в тялото на Шери чрез месо с недобра термична обработка или чрез заразена питейна вода. Паразитът се загнездил в червата й, оттам преминал в мускулите и достигнал до мозъка. В мозъка на Шери имало кисти, образувани от неканения гостенин, които били с размер на петстотинкова монета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *