Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тиганът с незалепващо покритие може да ви съсипе костите

Материалът, от който е направено незалепващото покритие на новия ви тиган, повишава риска да развиете остеоартрит.

tiganДо това откритие са достигнали американски учени, които изследвали приложението на въпросния материал в различни предмети от бита, информират от zdorovieinfo.ru. Съединението съдържа флуор и освен за изработването на съвременна посуда се използва при водонепропускливи тъкани, непропускливи хартиени контейнери за храна, предмети за лична хигиена. Основен недостатък на всички тези неща е тяхната устойчивост, което ги прави сериозен екопроблем: те са сред най-интензивните замърсители на градската среда и природата.

Учените анализирали няколко групи потребители на въпросните изделия с различна възраст, доходи, расова и полова принадлежност. Оказва се, че съединението с флуор увеличава риска от развитие на остеоартрит – но само при жените. Жените, които често са подложени на въпросното въздействие, два пъти по-често от обичайното боледуват от този бич на костите.

Изследоватеалите все още нямат обяснение защо се случва това. Следващата научна цел е да се изучат биологичните механизми на въздействието, а също така защо те са различни за жените и за мъжете. Ясно е, че вредите от посочения материал очевидно са повече от ползите – така че друга посока на проучванията трябва да покаже с какво те ще могат да бъдат заменени в бъдеще.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *