Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Целебната сила на яйчената черупка – как да се възползваме?

Без да се замисляме хвърляме в боклука яйчените черупки – а те са изключително полезни!

Royalty-Free Stock Photography by Rubberball.comКакви полезни качества има яйчената черупка и как можем да се възползваме от тях, разказва www.otvetin.ru В състава на черупката влизат цели 27 микроелемента – калций, флуор, мед, желязо, манган, молибден, фосфор, сяра, цинк, силиций и други. По своя състав черупката не се различава от човешките кости или зъби. Ето защо е много полезно да се приема с храната в малки дози – особено важно е това за остаряващия и за подрастващия организъм. Полезна е по особен начин и за бременните жени. Няма да навреди всъщност на никого един курс с прах от яйчена черупка, защото това обогатява организма с полезни микроелементи!
Обикновено за възрастния човек са достатъчни два курса с черупки в годината. Всеки курс продължава 15-20 дни. Децата на възраст от 1 до 6 години, както и бременните, могат да вземат продукта всеки ден.
Как да подготвим яйчената черупка за прием?
Първо и много важно: трябва да е много добре измита. Почистването й включва и отделянето на бялата еластична ципа, която се намира от вътрешната страна на черупката. Измитата черупка се вари в кипяща вода пет минути, след което се оставя да изсъхне. Така подготвеният материал се счуква на прах в хаванче. От това прахче се взема по една малка щипка веднъж на ден – смесва се с някаква храна, най-добре на закуска.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Целебната сила на яйчената черупка – как да се възползваме?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *