Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо светът на спорта се интересува от червеното цвекло?

Лондонски учени доказаха преди време, че червеното цвекло действително може да бъде включено в менюто на елитните спортисти, за да могат да подобряват постиженията си.

cvekloИзвестно е, че кореноплодът е богат на калий, фолиева киселина и антиоксиданти и успешно смъква кръвното налягане. Съдържащите се в цвеклото нитрати пък повишават издържливостта и скоростта на лекоатлетите, припомнят от medportal.ru.

Цвеклото е приложимо във всички спортове, които изискват продължителни усилия. На първо място са бягането и колоезденето. В Русия пък проучват влиянието на цвекловия сок върху издържливостта на футболисти и тенисисти.Любопитното е, че цвеклото например не върши никаква работа на атлетите, занимаващи се със силови спортове.

Диетолозите препоръчват да се употребява не само сокът, а цялата маса на този забележителен кореноплод. Влакнестата част на цвеклото също съдържа много полезни вещества. Фармакологията вече разви цял клон от научни изследвания върху природни продукти и приложимостта им в елитните спортове. Разработват се и медикаменти на основата на различни растения. Много често модерните технологии се опират на традиционни лечебни практики, каквито има в традициите на всички народи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *