Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от червено цвекло подмладява мозъка

Опитвали ли сте фреш от…червено цвекло?

sveklaПресният сок от червено цвекло е отлично тонизиращо средство за човешкия мозък, твърдят американски учени. Този необичаен фреш подобрява кръвообращението и насища мозъчните клетки с кислород, пишат от medikforum.ru.
Изследователски екип от САЩ е провел експеримент с участието на 14 доброволци на възраст над 70 години. Същността на експеримента се състояла в това – на закуска всеки от участниците да изпие по чаша прясно изцеден сок от червено цвекло. Предварително било изследвано и установено, че една водна чаша от сока съдържа 16 грама соли на азотната киселина /нитрати/. След всеки прием медиците изследвали състоянието на кръвоносните съдове в главния мозък с прецизна апаратура. В рамките само на четири дни било потвърдено, че богатият на нитрати цвеклов сок забележимо усилва притока на кръв към мозъка, следователно има условия за по-добро насищане на клетките му с кислород.

Червеното цвекло не е сред най-желаните храни на българската трапеза – използването му е сравнително ограничено, и напразно! Има, впрочем, и други растителни храни, които също въздействат положително на мозъчната дейност. Такива са например целината, зелето, зелената салата. Колкото по-често ги включваме в менюто си, толкова повече и по-задълго ще можем да разчитаме на ума си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *