Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравето на детските кости НЕ ЗАВИСИ само от млякото!

Не прекалявайте с млякото в детския порцион само защото си мислите, че така мъникът ще расте със здрави кости!

mikАмерикански учени от Хюстън доказват, че особено важна роля за здравината на костите и добрата костна плътност има магнезият. Не само калцият от млякото и млечните продукти е отговорен за детските кости, коментират от medikforum.ru. Не по-малка роля играят ядките, сьомгата и черният шоколад.

За здравината на детските кости играят роля много фактори, обобщава ръководителят на изследването, д-р Стивън Абрамс. Калцият е много важен наистина – но не повече от магнезия. Ето защо родителите трябва да осигуряват на детето си не само млечни продукти, но и такива, които го съдържат в достатъчно количество.

Науката отдавна е наясно с ролята, която магнезият играе за костите на възрастните. Ролята му за развитието на детската костна система обаче е слабо изучена. За своите изследвания хората на д-р Абрамс ангажирали 63 здрави деца на възраст от 4 до 8 години. Нито едно от тях до началото на експеримента не било приемало витамини или минерални добавки.

Родителите били помолени да водят хранителен дневник и веднъж на две седмици да довеждат децата в изследователския център за изследване нивата на калция и магнезия. Всички храни и напитки, които мъниците получавали, били с точно изчислено съдържание на двата елемента. Изследванията със специална технология потвърдили, че здравината на костите зависи на първо място от магнезиевите нива. Съдържанието на калций не се отразявало особено, така че било отчетено като фактор от втора значимост.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *