Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво представлява мамографското изследване?

Изследването се прави от рентгенолог и рентгенов лаборант

мамографНе забравяйте, че всяка жена, която е навършила 35 години трябва поне два пъти в годината да се подлага на изследване с мамограф. Редовните профилактични прегледи могат да спасят голяма част от заболелите, особено ако заболяването бъде хванато в ранен стадии. Близките трябва да насърчават жените да ходят редовно на мамографски изследвания.

Специалният апарат (мамограф) позволява прецизно фиксиране на тъканите на млечната жлеза. С него се упражнява лек натиск върху гърдата – по този начин се получава чист и ясен рентгенов образ на структурите на гърдата и се използува максимално ниска доза на рентгеново облъчване. Процедурата трае само няколко секунди, необходими за рентгенова снимка. В определени случаи рентгенологът може да прецени, че се налага да се направят допълнителни рентгенографии в други проекционни равнини. Причината е, че при много жени жлезистата структура на гърдата е плътна. На мамографската снимка тя изглежда бяла, но някои болестни изменения изглеждат по същия начин и е трудно да се различат. Възможно е специалистът да изиска допълнително ултразвуково изследване или дори магнитен резонанс, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *