Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Метаболичен синдром: що е то?

Има ли значение къде се трупат мастните “възглавнички” при хората с наднормено тегло? Естествено!

tlistКогато говорим за метаболичен синдром, обичайно имаме предвид затлъстяване с натрупване на мастни депа в областта на корема, описват от sobesednik.ru. Обикновено това е съпроводено с понижена чувствителност на тъканите към инсулина и хиперинсулинемия в съчетание с артериална хипертония. В перспектива това означава проявата на сърдечна недостатъчност, инфаркт на миокарда и нарушения на мозъчното кръвообращение, бият тревога медиците.

Специализираното издание Journal of Hypertension публрикува неотдавна резултатите от изследване по темата във Франция. В него са били включени 129 655 души, чийто живот бил наблюдаван в продължение на две до седем години. Резултатите наистина трябва да бъдат обект на дългосрочни държавни програми, тъй като става дума за нарастващи тенденции в почти всички страни от Стария континент. Затлъстяването е социално зло, което отнема преждевременно не един живот! Рискът от смърт заради сърдечно-съдово заболяване расте, ако е налице метаболичен синдром. При пациенти на възраст до 55 години този риск е 1.77 пъти по-висок, а при групата на над 65-годишните – 1.12 пъти. В последната група има значение и това дали е налице артериална хипертония: наличието й увеличава риска от смърт с 30 процента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *