Начало / Здравословен живот / Здравето след 50 / Ето как соята отлага стареенето!


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Ето как соята отлага стареенето!

Британски учени доказаха още едно полезно качество на соята. Съдържащото се в зърната й вещество генистеин предотвратява сърдечните заболявания и е могъщо стредство за подмладяване на кожата!

soyaКлиничните изпитания показват, че използването на генистеина увеличава съдържанието в организма на протеин, който придава гъвкавост и еластичност на кожата. С годините този протеин се изтощава и набавянето му позволява да се забавят процесите на стареене.

Генистеинът блокира ферментите, причиняващи изтощаването на въпросния белтък, и стимулира производството на нов. Експериментът на британската група се изразява в използването на генистеин за заличаване на бръчки. В продължение на месец на доброволци били поставяне два пъти дневно по няколко капки генистеин в областта около очите. След финала на експеримента при над 50% от доброволките бръчките почти изчезнали и видимо се подобрило състоянието на кожата.

Генистеинът е особено полезен за жени в менопауза. Впрочем известно е, че соята и соевите продукти облекчават негативните прояви на преходната възраст. Положителното въздействие върху състоянието на сърдечно-съдовата система е особено важно, тъй като именно в тази възраст най-често се отключват проблемните състояния с тежки последици за здравето и живота.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*