Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как НЕ ТРЯБВА да оказваме първа помощ?

Много често, водени от алтруистични пориви, се опитваме да помогнем на човек в беда Ако не сме специално обучени за това – можем не да му помогнем, а да му причиним още по-голямо нещастие!

pomostАко сме свидетели на някакво произшествие или самите ние сме неволни участници в събитие, застрашаващо живота, първо трябва да се уверим, че животът ни в момента е вън от опасност. Един пострадал при всички случаи е по-малкото зло от двама или трима, пише thiswomen.ru. Ако наистина сте в безопасност, веднага извикайте помощ: медици, полиция, пожарна, в зависимост от случая. Най-добре е да не пипате пострадалия, а само да се опитате да говорите с него, стига да е в съзнание.

Разбира се – риск може да се поеме при положение, че има ранен в катастрофирала кола, която може да се възпламени. Намеса на секундата се изисква също и в случай че пострадалият кърви опасно – раненото място трябва по най-бързия начин да се стегне.

Не се опитвайте да вдигате, дърпате или премествате клетника, или да проверявате може ли да движи крайниците си. При някои травми подобни опити усложняват положението.
Ако на мястото на събитието вече има хора, но професионалистите още не са дошли, не се опитвайте да изземвате функциите им. Не влизайте в спорове как да помогнете, защото не е сигурно, че имате право, а само ще изнервите обстановката. Пострадалият трябва да бъде уважаван.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *