ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Първа помощ при грип спестява усложненията

За да устоите на грипните вируси, трябва да поддържате силна имунната система

грип

Ето как можете да си помогнете сами:

• Редувайте ритмично режим на работа и почивка. Спете достатъчно, за да сте заредени с енергия.

• Пийте около 2 литра вода дневно. Тя гони умората, улеснява усвояването на хранителните вещества и изхвърлянето на шлаките.

• Хранете се балансирано. Дори и през зимата менюто трябва да включва свежи плодове и зеленчуци. Не прекалявайте с протеините, макар че те спомагат за образуването на антитела в имунната система. Микроелементите също засилват защитните сили на организма. Йод, желязо, селен и цинк стимулират синтеза на антитела и имат доказан противови-русен ефект. Срещу грип и простуда най-ефективно действа комбинацията от витамин С и цинк. Трябва обаче много да се внимава с дозирането им, защото повишеният прием може да има неблагоприятни последици. Общото дневно количество на витамин С не бива да надвишава 400 мг. Неговите естествени източници, достъпни през зимния сезон, са портокали, мандарини, лимони, грейпфрут, киви, броколи, брюкселско зеле, карфиол. Цинкът, който пречи на вирусите да се размножават, се съдържа в месото (телешко и пилешко), яйцата, киселото мляко, морските продукти, ядките и пълнозърнестите храни. Препоръчителното му количество за деня е 15 мг. Салата с морски дарове и лимонов сок е вкусно съчетание на цинк и вит. С.

• Ако все пак не успеете да се опазите, по време на боледуването и поне 2 седмици след това приемайте пробиотици. Най-разпространените видове бактерии, които се използват като пробиотици, са млечнокиселите бактерии – лактобацилите (LAB) и бифидо-бактериите. Те имат способността да елиминират натрупаните токсини от инфекциозните агенти и от проведеното медикаментозно лечение, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *