Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Успокойте нервите с вкусно киви

Кивито съдържа магнезий, смятан за антистресов микроелемент

киви

Той понижава излишната възбудимост на нервната система и усилва процесите на затормозяване в кората на главния мозък. Освен това високото съдържание на магнезий позволява да се премахнат мускулното напрежение и спазмите.

Ако пасирате няколко кивита и ги добавите към сметанов сладолед, ще получите нещо, което е не само вкусно, но и полезно. Пасираното киви е идеална основа за вашите зърнени закуски и за плодовите салати. Желе с киви е любимо лакомство на малките деца. Така поне ще бъдете сигурни, че им давате нещо, което е полезно за организма на подрастващите.

Освен това, кивито е богато на пектинови вещества, които набъбват в червата и в резултат се образуват слизести разтвори. Те оказват положително влияние върху микрофлората на червата и попиват всички вредни продукти на обмяната.

В кивито има много хлорофил, който по химичната структура е близък до хемоглобина. Затова при редовна употреба предотвратява развитието на анемия.

Маските с киви освежават и хидратират кожата. За тях не ви нужна специална рецепта. просто пасирайте и сложете върху лицето.

Този вкусен плод е прекрасна основа за всяка диета. В него се съдържат минимално количество калории при максимално присъствие на различни витамини и полезни микроелементи, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *