ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Синдром на Турет: една истинска история

На млад американец е бил отказан достъп до мястото му в самолет на Jet Blue, въпреки че си имал редовен билет и искал да замине на ваканция в Пуерто Рико.

bombПричината за конфузния инцидент: Майкъл Дойл непрекъснато повтарял думата “бомба”. Вътрешните правила на авиокомпанията не допускали да се случват подобни неща, за да не се отключи паника сред пътниците. Нейните служители решили да отстранят Дойл, за да имат един спокоен и уравновесен полет.

Майкъл и приятелят, с когото заминавали за Пуерто Рико, си запазили билети за полета преди доста време. На служителите в компанията още тогава било обяснено, че един от пътниците страда от синдрома на Турет. От компанията успокоили младите хора, че това не е проблем и спокойно могат да летят. Хората със синдрома на Турет не са агресивни и опасни, но понякога извършват неконтролирани движения, издават резки звуци или произнасят многократно някаква дума. За жалост развълнуваният от предстоящото пътуване Майкъл непрекъснато повтарял думата “бомба” и привличал с това вниманието на другите пътници. В името на спокойствието им управата на компанията наредила клетникът да остане извън борда.

По-късно приятелят на Майкъл обяснил, че Дойл е изключително разстроен от атентатите в Бостън и затова непрекъснато повтаря страшната дума.
Синдромът на Турега е генетично определено разстройство на централната нервна система. Страдащият има съзнанието, че прави нещо нередно, но не може да се контролира.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *