ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява артритът?

Артрит буквално означава възпаление на ставите и включва над 100 ревматични забо­лявания, които протичат с болка, оток, възпаление и затруднено движение в ставите и засягане на съединителната тъкан в целия организъм.

 

Повечето са хронични – щом веднъж се появи, артритът остава за цял живот, като генетичната предразположеност може значително да увеличи риска. Чрез адекватно лечение и позитивно отношение имате голям шанс да овладеете заболяването и да намалите болката, сковаността и де­формацията на ставите. Точно поради това ранната диагноза е от голямо значение. В случай че се появи болка в ставите или мускулите, скованост или оток, които продъл­жават повече от няколко седмици, задължително трябва да се консултирате с лекар.

Най-разпространената форма е остеоартритът (OA) – дегенеративно ставно забо­ляване, което се среща предимно при хората в напреднала възраст. Възниква, когато ставният хрущял – еластична, мека тъкан, покриваща и предпазваща двата края на костите в ставата – постепенно започва да се изхабява. Впоследствие двете ставни по­върхности на костите се оголват и започват да се търкат една в друга, което е съпрово­дено с болка и постепенно увреждане на ставата.

Ревматоидният артрит (РА) е по-сериозно заболяване, което може да засегне хора от всяка възраст. Това е автоимунно заболяване, при което имунната система се обръ­ща срещу собствените клетки и атакува ставите и съединителната тъкан, защото по­грешно ги разпознава като чужди. Възможно е възпалителният процес да ангажира много органи.

 

СИМПТОМИ

  • Остеоартритът може да протече в по-лека форма без силно из­разени симптоми. Но от друга страна, те могат да варират от лека болка и скова­ност най-често сутрин до силна болка, де­формиране и обез­движване на ставите.
  • Остеоартритът обикновено зася­га т. нар. носещи ста­ви, върху които пада тежестта на тялото (тазобедрените, ко­ленните и гръбнака), но може да се изяви и в други стави като на ръцете при жените.
  • Ревматоидният ар­трит обикновено за­сяга повече стави в сравнение с остеоартрита и ос­вен това е симетри­чен: болката се по­явява най-често и в двете симетрични стави – на китките например.

 

Ако страдате от артритни болки може да се доверите на някой от следните продукти за облекчаване на болки в опорно двигателния апарат:

 

Магнитен колан за кръста – НАНОБЕЛТ

 

Магнитни наколенки – БИОМАГНЕТИК ПАУЪР

 

Загряваща турмалинова яка за врата – БИОМАГНЕТИК ПАУЪР

 

Трипластови билкови магнитни пластири – СПОНДИ ГАРД

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *