Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Научете се как сами да избягвате алергените

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Избягвайте алергизиращите храни. Ако имате хранителна алергия, трябва внимателно да четете етикетите на продуктите и да научите термини­те за храните, към които сте алергични. Например пшеничният протеин понякога се из­писва като глутен, а белтъкът – като албумин.
  • Консумирайте богати на витамин С храни. Учените смятат, че витамин С е естествен антихистамин и според някои изследвания има връзка между недостига на витамин С и алергиите. Ценни източници са цитрусовите плодове, кивито, доматите, зелените чушки и зелето.
  • Консумирайте кисело мляко. Изследване на Калифорнийския университет доказва, че една малка купа кисело мляко на ден облекчава симптомите на сенната хрема.

 

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

  • Тренирайте на закрито. Ако страдате от сенна хрема, за предпочитане е да не спортувате навън в сезона на полените и при високи показатели на за­мърсителите на въздуха.
  • Планирайте в перспектива. Не спортувайте на открито, ако въздухът е студен и сух, защото можете да получите астматичен пристъп. Инхалирайте медикамента си 15 минути преди тренировката, за да не се провокира пристъп.
  • Не спирайте да се движите. Не се стряскайте от превантивните мерки, които трябва да вземете преди спортуването. Двигателната активност значително подобрява дихател­ната функция при хората с астма. Ако получавате тежки, непредсказуеми пристъпи, попи­тайте лекаря си какви допълнителни мерки трябва да вземете, за да можете да спортува­те по-спокойно.

 

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

  • Подгответе се предварително. Ако сте алергични към ухапване на насе­коми, трябва винаги да имате подръка инжекция с адреналин. Хората, страдащи от сенна хрема, е необходимо да започнат да приемат антихистамини поне 2 сед­мици преди началото на сезона на алергията и 30 минути преди да излязат навън.
  • Направете си тест. Ако не сте сигурни какво точно причинява алергията ви, лекарят ще ви подложи на тест. Малко количество разтвор на алерген се инжектира в кожата. Ако мястото се подуе и зачерви в следващите 15-20 минути, сте алергични към това вещество. Можете също така да се подложите на кръвни изследвания в момента, когато се появят симптомите. Повишените специфични бели кръвни клетки са сигурен знак, че имунната ви система реагира на алергена. Съществува и кръвен тест, който определя алергена, като измерва титъра на антителата, които са насочени срещу него.

 

 Как да почистим жилището, за да намалим рисковете от алергии?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *