Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафето пази от ракови рецидиви

Редовната употреба на кафе намалява риска от рецидиви при рак на гърдата.

rakРазкритието за свойствата на любимата напитка е дело на шведски учени, информират от medlinks.ru.
Експертите твърдят, че кафето усилва ефекта от приема на препарати за потискане на възможни онкологични рецидиви. Ако една жена, преживяла заболяването, използва препарата тамоксифен и изпива 2-3 кафета на ден, вероятността да се разболее отново намалява двойно.

Повторната проява на рака на млечната жлеза се наблюдава в 20 до 30% от всички клинични случаи. При това рецидивите са характерни с много висока смъртност, достигаща до 90%. В подобни случаи шансът една пациентка да живее година след повторната диагноза е 1:10.

Хипотезата за приноса на кафето е била проверена чрез изследване на 600 пациентки от Южна Швеция, лекувани от рак на млечната жлеза. Половината от тях приемали тамоксифен и пиели по две-три чашки кафе всеки ден. Другата част от жените не вземали медикамента и повторната заболеваемост при тях била с 56% по-висока. Учените са убедени, че в случая кофеинът играе ролята на катализатор, като усилва действието и резултатността на тамоксифена.

Друго изследване уверява, че кафето блокира растежа на раковите клетки в човешкото тяло . Този ефект се проявява независимо от обстоятелството дали пациентката приема хормонални препарати или не.
На практика изследването доказва, че кафето не само не вреди на преболедувалите жени, а допринася за съхраняването на здравето им. Освен това стана ясно, че двете средства в комбинация имат значително по-силен ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *