ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помагай на ближния, излекувай душата и тялото

Всяка добродетел се проявява само чрез действие, най-добрите качества на душата се разкриват чрез делата, които максимално съответстват на изначалната й природа

помощ на възрастните

Помощ на нуждаещите се

Зад помощта на нуждаещите се стои истинското, желание да бъдат прекратени страданията на хората. Възвишеният човек не може да търпи другите да страдат и се старае да направи всичко, за да им помогне. Ако у човека липсва това качество, той не се трогва от чуждите беди. Такива хора постоянно се наслаждават с всички достъпни средства, без да обръщат никакво внимание на заобикалящите ги проблеми.

Но помощта на нуждаещите се не е само грубата състрадателност, а и съдействието за развитието на съзнанието на тези хора. Основната причина за абсолютно всички страдания на човека се крие в неговото сърце. Без духовна материалната помощ не е пълноценна. Мъдреците предупреждават, че всеки човек може да попадне в неприятни ситуации и в тези моменти се нуждаем от помощ отстрани, понякога от абсолютно непознати хора. Затова трябва да се отнасяме към чуждото нещастие като към свое собствено. В това се състои истинската добродетел.

Неприятностите ни могат да бъдат свързани с четири сфери на развитие наличността: с тялото, с ума, с обществения живот, с духовното развитие.
• физически страдания – различни болести, глад, липса на сън…
• Страдания на ума -скръб, тревога, завист, страх…
• Социални страдания – семейни проблеми – например човек
не може да създаде семейство, да изхрани близките си, да изучи децата си и да се грижи за тях…
• Духовни страдания – липса или недостатъчна вяра на човека, склонност да извършва греховни постъпки и груб атеизъм.

Затова трябва да се постараем да помогнем на нуждаещия се във всичките четири сфери на развитие на личността – физическата, социалната, интелектуалната и духовната, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *