Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Новият вирус на птичия грип е най-опасният!

Новият щам на птичия грип, който вече взе 108 жертви от началото на март, се оказва един от най-смъртоносните в историята.

gripНовият щам на вируса на птичия грип H7N9 вече е пренесен от континентален Китай на Тайван. Граничният режим в посока запад с Русия е затегнат, съобщиха световните агенции. Руските здравни служби са поискали от Китай лабораторни дози с микроорганизми, за да започнат работа върху създаването на противовирусна ваксина. Според последна информация пренасянето на заразата на Тайван е станало, след като местен бизнесмен се върнал оттам след делово пътуване. В момента състоянието му се определя като критично, информира medikforum.ru.

Световните експерти сега са притеснени от констатацията, че новият щам се предава от човек на човек много по-лесно, отколкото атипичната пневмония (SARS). Вирусът на атипитчана пневмония изправи света на нокти преди 10 години, но сега опасността изглежда още по-голяма. Заразата по-лесно прескача и от птица върху човек.

Всъщност учените все още нямат твърди доказателства за това как се разпространява H7N9. Възприета е най-страшната хипотеза с възможната връзка човек-човек. Група от световни експерти в момента работи в Китай със задача да събере доказателства за потвърждение или отхвърляне на тази теория.

Ситуацията е сложна и постоянно се изменя. Безспорно е това, че заразените са в смъртен риск – заболяването протича много тежко. Китайските здравни власти са признали, че никога до този момент не са се сблъсквали с пораженията от вирус с подобна висока смъртоносна сила.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *