Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Голямото количество течности бори хроничния запек

Здравейте! Аз съм на 31години и от близо 15 страдам от запек. Какво ли не съм използвала – като се започне от слабителни храни, богати на баластни вещества, плодове и зеленчуци. Последното, което пробвах беше лечебно гладуване по системата на Лидия Ковачева. Имаше голям ефект, но за кратко време. Моля Ви за съвет – какво мога да направя, за да се излекувам трайно, а не само временно облекчение. Благодаря Ви предварително !
Виолета Данчева, Варна

Здравейте, дори в миналия брой коментирахме проблемите със запекса, но отново ще взема отношение по въпроса.
Сигурно лечебното гладуване е много ефикасно, но човек не може да гладува вечно. Определено сте простъпвала правилно, когато сте приемала храни, богати на баластни вещества, плодове и зеленчуци – необходим е подходящ диетичен режим.
Уместна е и чаша вода нагладно, сутрин при ставане. Поемане на достатъчно течности през деня е задължително.
Слабителните наистина имат временен ефект, като това е най-малкият им недостатък.
Към всичките комплексни мероприятия с добър ефект и без странични действия и противопоказания могат да се добавят индивидуално подбрани хомеопатични монопрепарати.
Само комплексните и системно провеждани мероприятия могат да водят до трайни резултати.
Д-р Валя Асенова – Lekuva.net, http://drasenova.tripod.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Голямото количество течности бори хроничния запек

  1. healthy_way каза:

    Вземете 1/2 супени лъжици слънчогледово семе. Смелете ги в кафемелачка. Добавете ги в чаша вряща вода. Подсладете тази смес с мед, кленов сироп или меласа . Пийте тази комбинация сутрин и вечер за да си помогнете при запек.
    При добавянето на слънчогледовите семки към вашата салата можете да използвате и сусамени семена . Експериментирате за да разберете как да ги приготвяте и консумирате, съобразно вашия вкус.

  2. healthy_way каза:

    Използването на сусам и слънчогледови семки при запек е много ефективно. Ако обичате да ядете семена, то това е добър начин да добавите повече фибри, витамини и минерали в диетата ви и в същото време ще редуцирате вашия запек.
    Ама и гладуването не трябва да се игнорира. Ако гладувате правилно има дълготраен ефект. Метода на Л.Ковачева е много ефективен,но трябва да се спазват всички правила. Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *