ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си направим здравословна закуска за отслабване?

Че закуската не бива да се пропуска, е известно и на децата. Когато решим да смъкваме килограми обаче много често решаваме да я пропуснем.

zakuskaГрешка! Редовната закуска няма да попречи на подобно желание, стига да сме я избрали правилно!
Правилно подбраната закуска може да ускори обмяната и да съдейства за изгаряне на излишните мазнини, уверяват от medikforum.ru. Ето кои храни и добавки работят за нас в желаната посока:

Белтъкът. Той укрепва мускулите, а колкото по-развита е мускулната тъкан – толкова повече калории изразходва тялото дори в състояние на отдих. Диетолозите съветват да преразгледаме навиците си и ако сме свикнали да започнем деня с баничка или кифла, да сменим тактиката. Най-добрата закуска всъщност са киселото мляко и яйцето. Не бива да забравяме също за орехите и плодовете, които чудесно се съчетават с белтъчните блюда.

Зеленият чай. Един от най-ефективните активатори на метаболизма! Най-добре е да го пием без захар и мляко.

Пикантните подправки. Звучи странно – но малко лют пипер върху филийка ръжен хляб с извара е вкусен и полезен вариант.

Ако организмът ни получава всеки ден 1000 милиграма калций от храните или хранителните добавки, фигурата ни трайно ще си остане стройна. Дефицитът на калций забавя метаболизма. Чаша и половина нискомаслено мляко дава една четвърт от тази норма. Ако не обичате прясното мляко – наблегнете на киселото и изварата. Бялото саламурено сирене също е решение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *