Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от туберкулозата?

Рискът да се разболеете от туберкулоза през пролетта е сериозен. При това трябва да е ясно, че това съвсем не е болест на социалното дъно – застраховани няма!

tbcНай-застрашени са хората, които са в контакт с вече заразени, обясняват от medikforum.ru. В рисковите групи също са младежите на възраст до 30 години, бездомниците, пушачите, обитателите на затворите и медицинските работници.
Близкият контакт с туберкулозно болни застрашава най-вече семействата на пациентите. Опасно е също за диабетици и за хора с хронични заболявания на белите дробове.

Туберкулозата е опасна с това, че заразата се предава по въздушно-капков път като обикновените респираторни заболявания. Важно е какъв имунитет имате, защото сред всички инфектирани обикновено се разболяват около един процент.
Ако организмът не е в добра кондиция /което често се случва през пролетта/, рискът да се разболеете нараства. Затова противотуберкулозната профилактика е изключително сериозна. Трябва да се обръща внимание на състоянието на имунната система. Добре е да се спазват и някои елементарни предпазни мерки в среда с множество хора.

Ако пътувате в обществения транспорт, имайте предвид колко замърсени са дръжките на возилото. Избягвайте да се опирате в тях, в стъклата или облегалките с лицето си. Не пипайте носа, очите или устата си, преди да сте се измили добре със сапун. Ако някой наоколо кашля, опитайте се да не вдишвате въздух колкото може по-дълго.
Наблегнете на пълноценното хранене. Осигурете си достатъчно белтъчини – месо и млечни продукти, риба. Белтъчините балансират имунната система и я правят по-устойчива на заразите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *