Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Банкомати и бактерии: от какво трябва да се пазим?

Стара истина е, че парите са преносител на безброй зарази. Дали същото се отнася за магнитните карти, с които теглим пари от банкомат?

bankomatiМагнитните карти не са по-чисти от парите, информират от puls.bg, като се позовават на тестове и научни изследвания. Картите са в състояние да задържат повече микроби и бактерии от книжните пари! Според статистиката всяка десета карта е замърсена с фекални фрагменти, което автоматично прави опасна и системата на самия банкомат. Заразата е и в банкоматите, които според изследванията са бъкани с бактерии Pseudomonads. Ако внезапно ви заболи корема или се наложи да дежурите във WC-то заради необяснимо разстройство, причината може да е именно зараза от банкомата.
Как да се предпазим от подобни опасности?
Задължително е след ползването на банкомат да се погрижите за хигиената на ръцете си, съветват медици. Микробите са както по банкнотите, така и по картата ви. Добре е самата карта да се изтрие с антибактериална кърпичка. Експерти твърдят, че най-плътното струпване на бактерии е по магнитната лента.
Поддържането на този тип хигиена не е свързано със свръхстарание или предубеждения. Това е елементарно: опасностите от зараза са реални, а усилията да се предпазим не изискват много. Версията – че с небрежност можем да си изработим имунитет, в този случай не работи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *