Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Марихуана на хапчета спасява от болки

Заклеймяваната по много линии марихуана може да бъде добро болкоуспокояващо средство. Само че не в познатия вид на димящата “сладка” цигарка, а на хапчета.

trevaТакъв извод са направили специалисти от Колумбийския университет, според които приемът на канабиноиди постига по-продължителен обезболяващ ефект от традиционното пушене на трева.

Активният компонент на марихуаната – тетрахидроканабинол – има доказан терапевтичен потенциал при лечение на фантомни и невропатични болки, пише medportal.ru. До момента никой не е сравнявал формите на прием – дали при пушене или при орална употреба на таблетки с екстракт, е по-въздействаща лечебната трева.

Препаратът дронабинол  /маринол/е синтетичен аналог на тетрахидроканабинола, който се използва при онкопациенти на химиотерапия – предотвратява гаденето и повръщането, а също стабилизира организма при свързаната със СПИН анорексия. Именно дронабинол е бил използван в сравнителни тестове с 30 американски доброволци, които редовно пушат канабис. В хода на изследването част от тях били помолени да заменят цигарите с дронабинол, но на практика само малка група гълтали истинските таблетки, останалите били на плацебо.
Сравненията след контролния срок показали, че плацебо-групата е преживявала режисирани болки без облекчение, докато тези с хапчета и цигари се чувствали добре. Полза има и от двете форми, но при прием на таблетки обезболяващият ефект е по-продължителен.
Авторите на изследването правят уговорка, че в този случай са работили с хора, редовно употребяващи марихуана. Намерението им е при продължаването на проучванията да съберат група от “чисти” доброволци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *