Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как традиционната медицина намалява процента на сърдечните заболявания?

  • Редовни прегледи.

Личните лекари изпъл­няват профилактични програми, според които вие подлежите на редовен контрол на кръвното налягане, нивото на холестерола и оценка на другите рискови факто­ри за сърдечносъдови заболявания. Лекарят може да ви препоръча да си направите ЕКГ, за да се провери състоя­нието на сърцето. Очаква се кръвният тест, който определя нивото на веществото С-реактивен протеин, да бъде широ­ко прилаган.

  • Аспирин всеки ден?

Терапията с ежедневен прием на ниска доза аспирин може да има положителен ефект при хората с установено сърдечносъдово заболяване, както и да предотврати настъпването на инфаркт. Дозата е индиви­дуална и лекарят ще определи коя е най-подходяща за вас.

  • Намалете напрежението.

Високото кръвно налягане е рисков фактор за сърдечносъдово заболяване. Ако не мо­жете да го контролирате чрез здравословно хранене, меди­каментите срещу хипертония ще ви помогнат.

  • Овладейте диабета.

Хората, страдащи от диабет, пове­чето от които са възрастни с диабет тип 2, са от два до чети­ри пъти по-предразположени към инфаркт или инсулт. Мно­го често контролирането на заболяването е въпрос на спра­вяне с излишните килограми, редовно спортуване и здра­вословно хранене.

  • Не подценявайте депресията.

Според едно изследване рискът от сърдечносъдови заболявания при хората с депре­сия са 1,7 пъти по-голям и депресираните мъже са почти три пъти по-застрашени от смърт вследствие усложненията му. Потърсете лекаря си за съвет.

  • Ходите ли на зъболекар?

Не пропускайте прегледа си при стоматолог. Бактериите, които предизвикват възпале­нието на венците, могат да навлязат в кръвта и да увеличат риска от сърдечносъдови заболявания. В стремежа си да унищожи бактериите, организмът реагира с повишена съсирваемост на кръвта, което е рисков фактор за инфаркт и инсулт. Трябва да ходите на профилактичен стоматологичен преглед поне веднъж годишно, а за препоръчване на всеки шест месеца. Не пропускайте да поискате съвет как правил­но да миете зъбите и да ги почиствате с конец, за да предот­вратите натрупването на плака и възпалението на венците.

 

Намелете риска от сърдечни проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *