Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасен психостимулант в енергийните напитки!

Производители на енергийни напитки използват забранения психостимулант диметиламиламин (DMAA) и причиняват сериозни здравословни проблеми на потребителите.

energoЕнергийните напитки са предпочитани о тийнейджъри и млади хора, а това сериозно вреди на здравето им, пишат от puls.bg. Американската асоциация на педиатрите е потвърдила, че една трета от подрастващите редовно консумират от напитките, чийто състав никога не е докрай известен. В търговските вериги на САЩ е започнала масирана проверка за продажбите на този продукт, а производителите са призовани да прекратят влагането на DMAA.

Екстрените мерки се прилагат, след като за кратко време били получени около 60 сигнала за остри проблеми с млади хора – гърчове, инфаркти, психотични прояви. Във всички случаи преди инцидентите са били консумирани енергийни напитки. Експертите препоръчват в семействата да се работи за ограничаване на тази консумация и дори за нейното прекратяване с оглед на потенциалните рискове за здравето на децата. Доказано е, че споменатата съставка се влага в продукцията нелегално и по всяка вероятност тя не е единствена.

DMAA е сравнително нова съставка, която се използва от десетина години и вече е известно, че при комбиниране с кофеин е опасна. Предозирането с опасната комбинация вкарва хиляди младежи в болница заради различни усложнения. Само през периода 2007-2011 година болничните визити на младежи заради енергетици са се удвоили: от 10 000 за предходния период инцидентите са скочили до 20 000.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *