Експеримент: лечение от рак чрез продупчване на тумора

Лекари от онкологичния център Слоун-Кетъринг в Ню Йорк експериментират нова методика за лечение от злокачествени тумори.

tumorТя се състои в обработка на тумора чрез инвазивна технология, при която образуванието се покрива с микроскопични дупчици и става нежизнеспособно.

Новият метод за лечение е наречен от създателите си “необратима електропорация” /IRE/. Туморът се атакува чрез милиони електрически импулси в секунда, което буквално го прави на решето и го лишава от възможност за развитие. Злокачествената тъкан загива, а съседните здрави тъкани остават невредими.
IRE може да се окаже успешна технология за лечение на рак на черния и белите дробове, панкреаса и изобщо на тумори, които се намират в съседство с големи кръвоносни съдове и нерви. Операциите в подобни случаи носят много сериозен риск. Често се прилага т.н. термоаблация, при която болната тъкан първо се нагрява, а после се замразява. Това обаче се отразява негативно на здравите тъкани в съседство, а рискът от смъртоносна кръвозагуба или увреждане на нерви остава.

Методиката IRE вече е била одобрена за приложение при 25 пациенти, болни от рак. Успешно до момента са приключили всички проведени 30 сеанса, информира medikforum.ru. Това е сериозно доказателство за безопасността на технологията и експериментът ще продължи клинично на по-широка основа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *