Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да облекчите бебето ако има колики?

Масаж и билкови отвари слагат край на страданията

бебе колики

• Обърнете внимание на храната, която приема майката. Появата на колики често означава, че организмът на бебето още не е готов да приеме храната, която консумира кърмачката. Добре е за една седмица майката да се откаже от млякото и млечните продукти. Пресните плодове и зеленчуци да се заменят с варени или приготвени на пара.  Намажете кожата с леко затоплено бебешко олио или зехтин и масажирайте коремчето с бавни движения изключат от менюто – те могат да предизвикат подуване на детското коремче. Често ядките, които се препоръчват за увеличаване на кърмата, могат не само да образуват колики, но и да алергизират кърмачето. Върху подуването на бебешкото коремче влияят кафе, чай, газирани напитки, морски дарове, шоколад.

• Позата при хранене. Понякога е достатъчно бебето да се премести малко по-близо до гърдата или да се измени ъгълът на наклона на шишето. Дръжте детето така, че то да захапе колкото може по-голяма част от ореола на гърдата. Тази поза няма да позволи влизането на въздух заедно с кърмата. Ако бебето се храни от шише, силиконовият накрайник трябва да е пълен с мляко.

• Естественото хранене е за предпочитане. Майчината кърма съдържа ендорфини, които притъпяват болката, причинена от раздуването на червата. Не се притеснявайте, ако млякото намалее. Най-добрият начин да се увеличи е по-честото кърмене.

• Масажът гони болките в коремчето. Когато детето е спокойно, сложете го да легне върху затоплена пелена. Нежно масажирайте корема с бавни движения по посока на часовниковата стрелка. Предварително намажете кожата с 1 чаена лъжичка затоплено бебешко олио или зехтин. Правете масажа всеки ден.

• Преди да използвате билков чай срещу колики, се консултирайте с педиатър. Преди всяко хранене давайте на бебето топъл чай от чашка или с малка лъжичка. Резене, джинджифил, маточина и мента, отвара от семена на копър или анасон предпазват от болезнени спазми. Не надвишавайте дозата от четвърт чаша дневно.

Медикаменти, съдържащи симетикон, имат свойството да обират образувалите се газове, да намалят раздуването на червата и да успокоят болките, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *