Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Детето и компютърът – правила за безопасност

Днешните деца са на „ти“ с компютрите почти от бебета

дете компютър

Освен безброй забавни игри са разработени и образователни програми за различни възрасти, които учат хлапетата да разпознават цветовете, формите, буквите, цифрите, частите на човешкото тяло. С други думи, те опознават света и чрез компютъра. Продължителният престой пред монитора и клавиатурата обаче може да причини гръбначни изкривявания и проблеми със зрението.

Оптималното разстояние между очите и монитора е 50-70 см, а разстоянието между очите и клавиатурата – 45-50 см. Ако зад монитора има прозорец, затъмнете го с щори или завеси, защото пряката светлина вреди на очите. Компютърният екран трябва да е светъл, а иконите и символите – тъмни. Добре е клавиатурата да бъде под лек наклон. По-малките мишки са подходящи за деца – трябва да бъдат с размера на дланта.

Коленете е добре да са сгънати под прав ъгъл, а също и лактите спрямо повърхността на бюрото. Най-удобен е столът на колелца, чиято височина на седалката и облегалката се регулира. Целта е да се даде опора на гръбначния стълб в областта на кръста.
му.

За да отпочиват очите, от време на време е добре да се отмества поглед от монитора и да се фокусира далечен обект. От малко дете трудно може да очаквате подобна самодисциплина, затова периодично отвличайте вниманието му, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *