Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Цикория срещу стрес и депресия – как да си направим запарка?

Цикорията е една от най-отдавна познатите билки

Цикорията е помощна билка при много заболявания и притежава стимулиращи апетита, диуретични, слабителни и тонизиращи свойства. Много често се използва при жълтеница и проблеми с далака. Отварата от корените на цикорията действа благоприятно на храносмилателната система и жлезите с вътрешна секреция, намалява нервноснтта и понижава кръвната захар. Ползва се като придружително средство при лечение на жлъчката и черния дроб. Тъй като има ободрително действие може ефикасно да се използва като заместител на кафето. Ако замените обичайното кафе с напитка от цикория, ще се почувствате по-добре, тъй като цикорията не дразни лигавицата на стомаха, подобрява храносмилането и помага да се справите с гаденето.

Корените на цикорията съдържат инулин – вещество, което помага да се регулира нивото на кръвната захар. Инулинът подобрява обмена на веществата и с това помага да се намалят излишните килограми. Така че, ако си мечтаете за по-тънка талия, включвайте напитки от цикория в своето меню.

В листата и корените на цикорията има много витамини от групата В. Те отговарят за координираната работа на нервната система, помагат на организма да се справи със стреса, понижават раздразнителността и склонността към лошо настроение.

Ако дълго седите пред компютъра, вие неизбежно ще започнете да виждате по-зле. Изобилието на витамин А прави от цикорията отлично средство за съхранение на зрението.

Обичайната дозировка е 1 чаена лъжичка (2-4 грама) от билката запарена в 150 мл вода с минимално подслаждане. Действа противовъзпалително, успокоява сърдечната дейност, пречиства организма от радиоактивни и други вредни вещества и има общоукрепващо действие. В изобилие са и горчивите съставки, които подпомагат храносмилането.

Тренажорните очила помагат при проблеми със зрението

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *