Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Масажът не е най-добрият лек срещу мускулни болки!

Умората и напрежението, мускулните болки след тренировки и физически натоварвания се неутрализират най-добре чрез масаж. Наистина ли?

masajНова теория настоява, че масажът не единственият лек в подобни случаи. Същата работа с успех вършат…пак натоварванията, които са причинили умората. В някои случаи дори те са по-ефективни от масажа, твърдят учени от Копенхаген.
Погрешно е да се мисли, че масажът е панацея в подобни случаи, цитира medikforum.net позицията на професор Ларс Андерсен. Парадоксално звучи – но упражненията заличават негативните последици от същите тези упражнения. Ние не знаем какъв точно е механизмът на това явление, но резултатите са еднозначни. Теоретиците вече обобщават, че масажът и физическата активност еднакво успешно помагат на тялото да се освободи от субпродуктите на метаболизма – например млечната киселина, които /субпродукти/ причиняват разрушаване на мускулните тъкани.

По време на експериментите д-р Андерсен предложил на 20 доброволки да изпълнят един и същ комплекс упражнения на тренажор с фиксирани тежести. При това основното натоварване падало върху трапецовидните мускули. Два дни по-късно групата отново се събрала в спортната зала и всички участнички в опита се оплакали от мускулни болки. Според самооценките на жените по десетобална скала болките, които изпитвали, били от порядъка на 5 до 10 бала. Сетне групата била разделена на две и едната част преминали през масажно студио, а останалите повторили същите упражнения, от които получили болки. Крайният резултат на двете подгрупи бил един и същ!

Очевидно учените са прави за ползата от повторно физическо натоварване на мускулите. Пропускат само една подробност: със сигурност масажът не единствената оздравителна рецепта. Но кой може да отрече, че е по-приятната?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *