Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво може да се лекува с масаж?

Масажът представлява ценен фактор в профилактиката и е от твърде важно значение при комплексното лечение на редица заболявания. 

Общи показания

Освен че масажът е чудесен начин да подобрим тонуса си, когато сме в добро здравословно, състояние, той помага и при определени оплаквания; болки в гърба, кръста, шията; главоболие; остеохондроза; разтег­нати мускули и сухожилия; артрити в начален или хроничен стадий; невралгии и неврити; радикулити; паралич; стенокардия; хипертония; при възстановя­ване след инфаркт на миокарда;хроничен гастрит; бронхииална пневмония; бронхиална астма; язва.

Противопоказания

Масаж не е препоръчително да се прави на хора, страдащи от: висока температура; силни кръво­течения; заболявания на кръвта; гнойни процеси; заболявания на кожата, ноктите, косата; остри „възпаления на кръвоносните съдове и лимфните съдове, тромбози, разширени вени; аневризма на аортата и сърцето; алергии, проявяващи се върху кожата; остри респираторни заболявания; сърдечна недостатъчност; психич­ни заболявания, проявяващи се в прекалена възбудимост.

Самомасаж при бронхиална астма

В този случай можете сами да масажирате горната и средната част на гърба, за да свалите напрежението от мускулите на гръдния кош. Масажирайте с поглаждащи движения гърба, помачквайте раменете, а след това потупвайте с пръсти горната и долната част на гърба. Ако по време на потупванията главата ви е по-ниско, секретите в дихателните пътища по-лесно ще се отделят. Може да размачкате и мускулите на горната част на гърдите. Движете се от гърдите към рамото . Потупвайте гръдния кош, като не забравяте да минете по ребpaта. Това ще свали напрежението от мускулите и ще облекчи дишането ви.

Преди да започнете сами да си правите масаж, се консултирайте с личния си лекар или с масажист, за да избегнете грешни двойни движения по време на масажирането.

Масажните масла

Според статистикта 95% от масажистите използват масла, а 5% разчитат само на талк или не използват ни­какво помощно средство за подсилване на ефекта. Често използван по време на масаж е зехтинът. Попива добре в кожата, затопля, овлажнявай подхранва. Освен това има доста слаб аромат.

Ако масажът разчита на въздействието на ароматите, то могат да бъдат използвани бадемово, масло от авокадо, костилки от праскови или гроздово семе. Тези масла трябва да бъдат нерафинирани и студенопресовани. Продават се и готови масажни масла, които обик­новено служат за домашна употреба.

 

 

Точков масаж

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *