Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мързелът е програмиран генетично!

Дали един човек ще е мързелив или не – зависи от неговата наследственост!

lenТози извод съобщават учени, които са изследвали нагласите на американци от различни възрастови групи да се занимават с физически активности. Установено е, че 97% от американците използват за физически упражнения по-малко от 30 минути на ден, което се смята за задължителен жизнен минимум.

Изследователи от Университета в Мисури са достигнали след обстойни анализи до извода, че някои генетично заложени качества определят по-силната или по-слаба мотивация за физически упражнения и активности, съобщават от medlinks.ru.

Водещите изследването – Франк Бут и Майкъл Робъртс са успели да селектират лабораторни мишки с вроден “мързел” и такива с повишена активност. Така те привеждат доказателство за твърдението си, че мързелът може да бъде вроден. Да бъдеш ленив може да е следствие от генетично предразположение, уверяват двамата изследователи.

Франк Бут приема това дори не като възможност, а като правило. Смисълът да се правят подобни изследвания  е в това да се открие ключ към човешката инертност и редукция на физическите активности, а това пък е свързано със застрашителното затлъстяване на американската нация.

 Експериментът на Бут и Робъртс започнал с подбор на мишки, които видимо били много подвижни – или напротив, изявени мързеливци. От тяхното потомство във всяко поколение отделяли екземплярите, у които съответното качество се проявявало най-категорично. Когато опитите били завършени, учените имали на разположение суперактивна и суперинертна мишка. Чрез сложни изследвания на генетичните им характеристики и мозъчните импулси било изяснено, че поведението им може да се мотивира чрез 36 от общо 17 000 гена. Точният принос на всеки от тях все още не е изучен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *