Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Инжекциите с ботокс предизвикват депресии!

Инжекциите с ботокс са в състояние да предизвикат депресии. Ето обяснението: инжектираните не са в състояние да се усмихват!

botox1Заради блокираните лицеви мускули хората, преминали през подмладяващата процедура, могат да станат жертва на депресии, твърдят от medikforum.ru. До този извод са достигнали ангажирани с темата учени от Университета в Кардиф.

Доскоро ботоксът беше считан за ефективно средство, приложимо и при лечението от депресии. Парализираните мускули на челото не позволяват да се намръщите, а по този начин не можете да демонстрирате пред околните как ви измъчва някаква тъга. Всъщност – щом не можете да демонстрирате външно състоянието си, то се задълбочава навътре и го изживявате болезнено.

Най-категорично депресивното въздействие на ботокса личи при пациенти, които са си направили инжекции в зоната около устните – така се отстраняват характерните бръчици на смеха. Ботоксът замразява този участък, което ни лишава от възможността да изпращаме към мозъка определени сигнали – онези, които са свързани с усмивката ни. Лишени от такива сигнали, мозъчните центрове не идентифицират състоянията на радост и добро самочувствие и ние просто не ги изпитваме.

Авторът на хипотезата – психологът Майкъл Луис, прави на основата на тези разсъждения извода, че козметичните процедури могат да се окажат косвена причина за развиване на депресии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *