Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето в кои дни от седмицата проваляме диетите!

Добронамерени сме към себе си и искаме да се храним здравословно. Известно време спазваме рамката, но изведнъж нещата се преобръщат!

lakomaЗащо се случва това? Според психолозите има традиционни нагласи в дните от седмицата, които провалят разумните решения за храненето. Най-опасното време според учените е неделната вечер, информират от medikforum.ru. Анкета със 750 човека е потвърдила, че в този ден и в тази негова част хората най-лесно се отказват от здравословната храна. Диетично неблагоприятен е и понеделник, особено втората част на деня. Именно в първия работен ден от седмицата най-трудно се овладява желанието да изядеш нещо сладко или мазно.

Много трудно се преодолява навикът “да изядеш” проблемите си – т.е. да посягаш към храната всеки път, когато възникне проблем в работата или личния живот. Интересното е, че има моменти, когато ти се иска да похапнеш нещо сладко, и други, когато те тегли към мазното. Колебанията в настроението водят до нередовно хранене, а следствието е преяждане.

Има и друга опасност. 41% от хората избягват да закусват – изключително вреден за организма навик. Обяснението най-често е: Не ми се яде! Същите хора обаче вечер са готови да влязат в хладилника! Вечерното преяждане и нощното похапване не само обясняват защо закуската не ви интересува. Този навик обрича тялото ви на риск, защото късно поетата храна оставя в работен режим системи, които “по условие” трябва да почиват по време на нощния сън.

Преяждането и вредните хранителни навици изобщо имат здрава връзка с работата. 65% от работещите хора търсят нещо за похапване всеки път, когато възникне сложна професионална ситуация или са делово затруднени. Особено вредно е яденето на работното място – правят го 46% от тружениците. Половината от тях не се хранят пълноценно и вечер вкъщи се тъпчат до безпаметство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *