Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хмелът подмладява!

Хмелът е богат на фитоестрогени

хмел

Някога е съществувал обичаят младоженците да се посипват с ароматните зелени шишарки на това растение – по този начин се пожелавало на младоженеца и булката здраве и скорошно потомство. И то не закъснявало. Днес сухите хмелови шишарки или специалният чай от хмел може да се купят в аптеките.

Хмелът се запарва и се пие, може да се добавя и в подмладяващи вани или с настойката да се изплакват косите…

Хмел (а следователно и фитоестрогени) има и в бирата. Затова мъжете, злоупотребяващи с пенливата напитка, трябва да имат предвид, че с времето прекаленото увлечение по бирата може да ги направи притежатели на женствена фигура и да се отрази на потенцията им. Не препоръчваме и на дамите да укрепват здравето си с помощта на алкохол, защото, както е казал Парацелз: „Дали храната ще е полезна, или ще се окаже отрова, се определя от нейното количество“. А тъй като бирата предизвиква привикване, лекарството скоро може да се превърне в отрова…

Следващи в списъка са фасул, леща, ядки, семена от лен, гъби, броколи, фурми, нар и червено грозде. Както и „женските“ билки: червена детелина, люцерна, липа и конски босилек, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *