ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се предпазим от пролетното слънцето?

пролетно слънце

Слънцезащитният крем е вашата гаран­ция, че ще запазите кожата си млада. За­дължително го използвайте, но правилно.

  • Нанасяйте слънцезащитен крем всеки ден

независимо дали вали, грее слънце, дали е лято или зима. Не раз­читайте, че мъглата или облаците ще ви предпазят, защото 80% от слънче­вите лъчи проникват през тях. Не се осланяйте и на плажния чадър или шапката с голяма периферия, тъй ка­то 85% от лъчите се отразяват от пясъ­ка, водата, снега и бетона. Трябва да слагате слънцепредпазен крем, ако вкъщи или на работата си прекарвате дълго време до прозорец, защото лъ­чите проникват и през стъклото.

  • Използвайте слънцезащитен крем с широк спектър,

който ще ви предпа­зи от по-дългите UVA лъчи, за които се смята, че допринасят за стареенето и образуването на меланома, и от по- късите UVB лъчи, които предизвикват повечето видове кожен рак. Избирай­те продукт със слънцезащитен фактор (SPF, sun-protection factor) не по-малък от 15, и четиристепенна или по- висока UVA защита. Ръководейки се от последните препоръки на учените, производителите разработват продук­ти с висока UVA защита. Не пестете от слънцезащитния крем – повечето хора из­ползват твърде малко от не­го. Употребявайте го всеки ден, независимо от сезона или времето и нанасяйте по­вторно за по-добра защита.

  • Бъдете щедри.

Дерматолозите пре­поръчват да се нанася малка шепа крем на лицето, ушите и шията, което е доста повече, отколкото болшинството хора обикновено слагат. Нана­сяйте го половин час преди да излезе­те на слънце и се намазвайте повтор­но на всеки 2-3 часа.

  • Не забравяйте ръцете.

Кожата на ръцете е тънка, което е една от причи­ните първите последици от вредното влияние на слънцето да се появяват върху тях. Нанасяйте слънцезащитен крем и върху ръцете, за да предотвра­тите тъмните петна и загрубяването на кожата.

  • Устните също са важна зона.

За да предпазите устните си от слънцето, използвайте балсам или червило със слънцезащитен фактор. Сквамозноклетъчният карцином е най-агреси­вен, когато засяга устните.

  • По обяд се скрийте от слънцето.

Ако е възможно, не стойте на слънце от 10 сутринта до 3 следобед, когато слънчевите лъчи са най-силни.

 

ФАКТ

за чудотворните каче­ства на съставките в козметичните продук­ти против стареене са

основателни,но концентрацията им обикновено е толкова малка, че освен овлаж­няващ ефект те не могат да имат друго действие.

 

Дерматолозите казват:

„Наследствеността има известна роля в проце­са на стареенето като цяло, но значението на начина на живот е мно­го по-голямо. Около 30% от промените, на­стъпващи при стареене­то на кожата на лицето, се обуславят от гените, но останалата част се определя от фактори ка­то непрекъснато изла­гане на слънчевите лъ­чи, тютюнопушене и други вредни навици.“

Д-р Никълъс Лоу, дерматолог

 

4 Идеи за свежа промяна на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *