Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лошата екология убива по четири милиона души на година

Замърсеният въздух е причина за заболявания, които водят до смъртта на 4 милиона души годишно. Това сочат данните от мащабно проучване на територията на три континента.

airЛошата екология е пряка или косвена причина за високата смъртност, обобщават изследователи от седем световни университета. Влиянието на отровите от въздуха през последните 20 години се е увеличило повече от седем пъти! Заради насищането на атмосферата с тежки метали и продукти от изгаряния в днешно време умират 14 пъти повече хора, отколкото през базовата 1990 година, информират от medlinks.ru.

Противно на очакванията, нещата не стоят най-зле в най-развитите промишлени страни. Най-зле е положението в Близкия Изток, Африка, а също и в Източна Европа, където стандартите в екобезопасността все още се спазват слабо. Експертите отбелязват, че в най-опасните зони традиционно се намират представителите на най-бедните социални слоеве. Те живеят близо до промишлените зони, магистралите, аерогарите и изобщо на места, където хората с нормални доходи не биха се заселили.

За организма ни няма нищо по-важно от въздуха, който дишаме непрекъснато, коментира професор Уилям Мартин от Калифорнийския университет. Според него мащабите на проблема са още по-страшни от това, което проучването е установило. От въздуха зависят неща като устойчивостта на имунната система, възпалителните процеси в организма и т.н. Забелязва се например, че в районите с лоша екология хирургическите интервенции често са с постоперативни усложнения и летален изход.

Ако четири милиона умират преждевременно и заради мръсния въздух – седем милиарда се измъчват всеки ден, вдишвайки отрови в различна концентрация, алармира професор Мартин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *