Нулева кръвна група ОТСЛАБВА ето така!

Най-популярната диета според кръвната група е създадена от американския лекар натуролог Джеймс д’Адамо

отслабване

Към този тип спадат 33.5% от населението на Земята. Родени лидери, това са енергични и общителни хора, които имат стабилно здраве и силна воля. Те са самостоятелни, доста суетни, прекалено подвижни, неуравновесени и възбудими.

Силни страни; здрава храносмилателна и имунна система.

Слаби страни; Трудно се адаптират към промени в диетата и условията на околната среда. Понякога имунната система е прекалено активна и действа срещу самия организъм (алергии).

Рискове; Проблеми с коагулацията на кръвта, възпалителни процеси (артрит), повишена киселинност в стомаха (язви).

Диета; високопротеинова.

Добри храни; месо (без свинско), риба, морски дарове, зеленчуци и плодове (без кисели), хляб (ръжен в ограничени количества). Да се ограничат; зърнени ядки (особено овесени), пълнозърнести изделия от пшеница, бобови са позволени един път в седмицата.

Забранени храни; зеле, бял пшеничен хляб, царевица и всички изделия от нея, маринати, кетчуп.

Haпитки; Позволени са зелен чай и билкови отвари от шипка, мента и липа. Неутрални са бира, бяло и червено вино, чай от лайка.

Да се избягват кафе, твърд алкохол, ехинацея. Витамини и хранителни добавки; Препоръчват се вит. от В-групата, вит. К, калций, манган и йод. Да се избягват вит. А и Е.

Специални препоръки: Основният проблем е ниското ниво на обмяната. Ще я повишите, като ограничите пшеницата, царевицата и бобовите – те блокират изработката на инсулин. Избягвайте всички видове зеле и продукти от овес защото забавят производството на тероидни хормони и стопират метаболизма. Яжте месо и черен дроб, които активизират обмяната. Повишете употребата на храни, съдържащи йод – морски дарове, водорасли, зелени зеленчуци.

Спорт; Подходящи за вас са кардиотренировките (3-4 пъти в седмицата по 30-45 мин), силовите упражнения, аеробиката и кик-боксът. Най-активните може да станат отлични професионални спортисти. Реагирате най-добре на тежки физически занимания, а при отсъствието им бързо губите мотивация и напълнявате, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *